Over Lydia

picture7

Lydia Albadoro-van Houten (1972) begon haar freelance carrière in 2003. Begin 2005 debuteerde zij met de jeugdserie ‘Teken van Drie,’ waarbij Het laatste oordeel werd uitgegeven door Uitgeverij Ellessy. Er volgden (internationale) freelance opdrachten, vooral voor prentenboeken. De serie ‘Goedenacht kleine Maan,’ uitgegeven door Yoyo Books, verscheen wereldwijd.

Vanaf 2015 concentreert Lydia zich op het schrijven van thrillers onder haar pseudoniem: Lydia van Houten.  Haar thrillerdebuut: ‘Doodstil’ werd door critici goed ontvangen en ontving meerdere vier sterren recensies.

Haar karakteristieke filmische schrijfstijl in combinatie met levensechte karakters maakt dat lezers Lydia van Houten als thrillerschrijfster erg waarderen. De Spaanse vertaling van dit boek zal in 2016 verschijnen.

Dit jaar verschijnt haar tweede thriller Het Vervloekte Huis. Een literaire thriller met een bovennatuurlijke mystieke ondertoon. Het boek ontving een gemiddelde van vierenhalve ster. Haar derde thriller wordt in 2017 verwacht.

Lydia van Houten studeerde taal: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Tegenwoordig concentreert Lydia zich op (online) marketing en communicatie.

BEGINJAREN EN INVLOEDEN

Lydia Albadoro- van Houten werd geboren op 24 april 1972 in Amsterdam. Ze groeide op in een gewelddadig gezin, waar fysiek en geestelijk geweld dagelijks aan de orde was. Door de dagelijkse terreur creëert ze al snel droomwerelden waar ze naartoe vlucht. Later komt hier haar eerste fantasy serie ‘Teken van drie’ uit voort. Op veertien jarige leeftijd verhuist ze met haar moeder en broertjes mee naar Arnhem, waar ze op het Gelders Lyceum geplaatst wordt. De van oorsprong Amsterdamse wordt gepest en buitengesloten om haar introverte karakter. Ze besluit te spijbelen en doet dat in de Arnhemse bibliotheek waar ze uren en uren doorbrengt met het lezen van boeken.

In interviews met oa de Gelderlander verteld ze over de invloed van het pesten. Geweld, escapisme en isolatie zijn ook een veelvuldig terugkerend thema in haar thrillers. Door haar persoonlijke ervaringen te vermengen met fictie, worden haar boeken vaak door critici omschreven als levensecht en erg beeldend “alsof je zelf in het verhaal zit.” Zelf leest ze graag werken van George Orwell, Ayn Rand en non-fictie boeken. Nicci French, Steven King en Tolkien zijn van grote invloed geweest op haar werk.

 

 

Advertenties