Censuur? Nee, dank je!

promo-jpg

Dit jaar – voor het eerst – bleven de slechte recensies uit. Een enkele uitzondering daargelaten, maar het was een goed jaar. Een topjaar en van mij mag het langzamerhand ook wel. Succes komt niet uit de lucht vallen. Het is een proces van vooral veel vallen en dan steeds weer opstaan en je afvragen:

‘wat ging niet goed? Hoe moet het wel?’

Het werd een obsessie om beter te worden. Om de hoogste versnelling in te zetten, en me niet meer druk te maken wat anderen vinden. Toch moet me iets van het hart.

Er valt me namelijk iets op…

01-poster-2017

… blijkbaar hebben sommige *mannelijke lezers problemen met mijn manier van schrijven!

Als voorbeeld, de recensie voor ‘Het vervloekte huis’ van Lookiebooks.be

“Natuurlijk kent de schrijfster ook een enkel minpunt, zoals de obligate erotische scène die te vroeg en zonder echte aanleiding in het verhaal wordt ingelast, maar wanneer die in het verdere verhaal dan toch functioneel blijkt te zijn en bijdraagt tot de karakterschets van het hoofdpersonage, knijpen we graag een oogje dicht.”’*

En de recensie van Boekenliefhebber

“Het heeft echter ook weer een negatieve uitwerking op bepaalde scènes. In bepaalde delen van het verhaal heb je eerder het idee dat je beland bent in Vijftig tinten grijs dan in een spannende thriller.” Mede de oorzaak dat het niet de volledige vijf sterren haalde.

Ik kan nog enkele voorbeelden noemen, de recensies zijn hier terug te vinden.

biblion2-j

Het werd namelijk raar toen ik me realiseerde dat er geen vrouw was die me daarop aansprak.

Invloed

Vroeger las ik al jong Jan Wolkers, zijn boeken verslond ik. Ik weet nog goed dat ik me toen afvroeg hoe het mogelijk was dat iemand zoiets durfde te schrijven. Eigenlijk was het niet eens inhoudelijk, maar meer het gewaagde, een stuk vrijheid van schrijven dat me aansprak. Het maakte indruk en indruk blijft hangen.

Doel

Dat is mijn hoogste doel – alles beter dan vergeten worden, of richting middelmatig vervallen omdat je je aan regels gaat houden.  Regels? Nee, hoor! Niets voor mij.

Ergens vind ik het hypocriet. Dat mag ik vinden. Dan denk ik er vooral veel van. Maar zal ik me laten censureren? Nee! Daar doe ik niet aan. Reken maar dat ik er met Darknet een schepje bovenop gooi!

*overigens ben ik heel erg blij met de recensies. Het viel me alleen maar op dat vooral mannen een issue hebben met mijn manier van schrijven…

albadoro-jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s