Terugblik

Onvoorstelbaar. Twee jaar geleden zou ik dit wat me nu overkomt nooit voor mogelijk hebben gehouden. Nu ik terugkijk,  naar het moment dat ‘Het vervloekte huis’ verscheen – zes maanden geleden – kom ik tot de conclusie dat mijn boeken nooit eerder zo goed verkochten.

hardbackstandingstraight_890x1110

De uitleningen bij de bibliotheken komen uit op duizenden geleende exemplaren. Alles veroorzaakt door mond op mond reclame van mijn enthousiaste lezers! Al die mooie recensies zijn de extra kers op de taart en ik kan niet uitleggen hoe geweldig dat voor mij als auteur is.

Mijn jaar kan niet meer stuk!

book-1760998_1920

‘ik ben niets zonder mijn lezers, dat ik dit mag doen komt alleen omdat mijn lezer mij het podium gunt!’

Ik ben dankbaar dat ik mijn verhalen mag blijven delen en dat ik deze reis niet alleen maak. Daarom is het mijn doel geworden om anderen mee te nemen.

Hoe?

Het geld dat ik verdien, –  en 10% per verkocht exemplaar valt echt tegen, er snoepen veel mensen mee en dat mag ook – gebruik ik de komende jaren als investering. Het idee is om te groeien, om tot het uiterste te gaan en anderen deelgenoot te maken van deze reis. Dat resulteerde tot nu toe in een toename in het aantal auteurs dat op de markt mee mag spelen. Want ik geloof in overvloed en niet in beperking.

Nieuw talent

Als visionair mag ik gerust stellen dat ik oog heb voor talent. Om dit ‘nieuwe’ talent ook een podium te gunnen en hun verhaal bestaansrecht, richt ik mij naast mijn eigen werk ook op hun verhaal. Er is niets mooiers als ik anderen kan laten delen in het geluksgevoel dat je ervaart als je tevreden lezers hebt, of als je je eigen boek voor het eerst fysiek in je handen hebt.

me

Bijeenkomst Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs

Zoals ik tijdens gesprekken bij de *GNM bijeenkomst vertelde aan een ieder die wilde luisteren: “auteurs hebben sterk de neiging op onze eigen eiland te wonen. Ik tot voor kort ook. Afgeschermd en veilig binnen ons gebied. Eigenlijk met oogkleppen en vooral gericht op ons zelf, bang voor verandering. De komende jaren zal het echter steeds meer blijken dat rechtstreekse connectie essentieel is binnen dit vak. Wij hebben te maken met communicatie, en dat moet minimaal van twee kanten komen.”

Young Adult

Je ziet deze trend nu al binnen de YA sector. Waar mensen onderling besluiten om groepjes te vormen en communities oprichten om over boeken te praten. Zo zie ik ook toenemende groepsvorming binnen bepaalde genres, en ik ben dankbaar dat dit vooral ook het geval is binnen thrillerland. De ‘oude’ werkwijze, van de elite schrijver op zijn eigen rots, zal (goddank) een langzame dood sterven.

Dankzij mijn lezers heb ik een podium dat dit allemaal mogelijk maakt. Blijf vooral mijn boeken kopen, dan blijf ik prachtige boeken maken!

*Ik vond het tof om jullie nu eens in het echt te zien, in het bijzonder Chantal van Mierlo, Liesbeth van Kempen, Marlen Beek Visser, Marcella Kleine, Sabine van der Plas en alle anderen!

De GNM foto is van ©Thomas Kuipers

albadoro-jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s