Een stukje schrijfmagie

Jeuh, mijn blog komt van de grond. Sinds donderdag online maar nu al goed bekeken! Fijn… en daarom een ‘insiders’ update over mijn derde boek dat ik met jullie wil delen.

Zomervakantie

Niet alleen pak ik ‘Obsessie’ nu goed op, ik kan ook zeggen dat de definitieve titel gekozen is. Alles viel na de zomervakantie perfect samen. Lang leve de zomervakantie! Want een paar weken voor de break zat ik er doorheen. Gemodder en een ton frustratie op persoonlijk vlak – *zie: Update waarom Obsessie vertraging heeft. Fijn dat het stukje “schrijfmagie” me nooit in de steek laat: juist in moeilijke tijden!

Hoe moeilijker de omstandigheden, hoe beter het schrijven gaat, lijkt het soms wel.

Stoppen

Anyways, na een dieptepunt – en ik wilde serieus stoppen – kruip ik terug uit het duister en neem woorden terug mee naar boven. Het voelde echt als een gevecht en juist dat gaf me een lumineus idee. Een tweede laag voor het boek. Toen viel ook de definitieve titel voor het boek samen.

Horror

De werktitel Obsessie kon weg. Meteen toen ik het document met de nieuwe titel opsloeg, wist ik het: ‘dit boek wordt groots!’ Ik moest terug naar hoe ik me de afgelopen maanden voelde. Verloren. Gefrustreerd. Machteloos. Dit gaf ik een plaats in het boek. Mijn frustratie werden woorden: het werd duister, duisterder en duisterst. Van thriller gleed het af naar ik kan wel zeggen horror. Het boek absorbeerde alle frustratie en ik voelde me steeds zekerder. Het kwam goed. Dit was niet zomaar een boek. Obsessie is dood maar iets nieuws kwam tot leven.

Maar…

Er is wel één maar… er moet flink gehakt worden in het originele verhaal. De eerste hoofdstukken waren prima, maar het moet uitmuntend worden. Prima is geen optie. Dit boek moet perfect worden. Correctie: het gaat perfect worden! Dat heeft tijd nodig, maar we zijn goed op weg.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Een stukje schrijfmagie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s